Monday, July 04, 2011

Suomen virallinen kylähullu - Finlands officiella byfåne

FI: Valtakunnan virallinen kylähullu numero XI on Raimo Nummela, Kristiinankaupunki. Kylähullun nimitys on elinikäinen, mutta varsinainen toimikausi on kaksi vuotta, minkä jälkeen valitaan uusi virallinen kylähullu. Raimo Nummela nimitettiin koska hän on mm eteenpäin suuntautuva, innovatiivinen ja itsensä likoon laittava (toteuttaa ideoita, joita muut pitävät mahdottomina). Hän on omilla varoillaan kunnostanut virkistysaluetta ja vaellusreittiä, jotka ovat vapaasti kaikkien käytettävissä = Soldatin torppa ja ulkoilureitistöt. Länsi-Suomesta ei ole aiemmin kylähullua valittu, plussana pidettiin myös, että Kristiinankaupunki on itsenäinen, pieni (noin 7000 asukkaan) kaupunki. (Vuolenkosken kyläyhdistys ry) Onnittelut Raimolle! :)

SWE: Raimo Nummela från Kristinestad har blivit utsedd till landets officiella bydåre för de följande två åren. Juryn berömmer Nummela för att han är en innovativ och aktiv person som genomför även omöjliga projekt. (Vasabladet)
Den officiella byfånen utsågs för 11:e gången. Nummela driver Soldattorpet i Uttermossa och har bl.a. gjort i ordning en vandingsled i anlutning till området. Nummela är den första personen i Västra Finlands län som utsetts till landets officiella byfåne, pluspoäng fick han också för att Kristinestad är en självständig liten stad med ca 7000 invånare. Ett stort grattis till Raimo! :)
    

No comments:

Post a Comment

Related Posts