Friday, February 17, 2012

Sjusovardagen 27.7.2012

Förbered er bästa Kristinestadsbor och Cittaslowstadsbesökare och -gäster på en oförglömlig Sjusovardag 27 juli 2012. I år (hm . . . skottår) infaller Sjusovardagen på en fredag och då kan det bli extra festligt.
Sjusovardagen inleds kl. 07:00 med att doppa årets hedersperson i Stadsfjärden från Brandhustorgsbryggan (nedanom hotell Alma). I år blir det (om planerna håller) en kvinna med finska som modersmål. År 2010 doppades mästerkocken och TV-kändisen Michael Björklund (ålänning och Åland) för sitt professionella engagemang att föra in vildfisken i vår meny och i "finköket". Mycket lyckad tillställning! År 2011 var det Ralf Sundberg, som i sin egenskap av företrädare för släkten Kalle Sjöblom sitter i Kristinestads kulturfond. Kulturfonden, som avstod att satsa pengar i det av en befolkningsgrupp förhatade konstverket "Kanon". Nu blir det spännande att uppleva 2012 års hedersperson!
I fjol inledde en kreativ grupp av publiken en ny tradition: Att klä sig i nattikläder; pyamas och nattsärk samt nattmössa. Den kulturella utvecklingen önskar jag att alltfler tar till sig i år! Ta dessutom med pick-nick, särskilt om vädret är fint!
Det blir även seminarium i år och besök hos John Gullans och hans väldoftande trädgård!
Sätt alltså in i kalendern 27 juni!

No comments:

Post a Comment

Related Posts