Tuesday, February 28, 2012

Avoimet portit-tapahtuma

Avoimet portit Kristiinankaupungissa, pihapiiri
Usein kuulee Kristiinankaupungissa vierailevien ihmisten toivovan että he pääsisivät näkemään kaunista puutaloympäristöä myös sisäpuolelta.  He haluaisivat nähdä talon sydämeen eli sen kuinka ihmiset todella asuvat ja elävät.  Puutalot pitävät sisällään tarinoita ja historiaa satojen vuosien takaa.

Kesäkuussa järjestetään Avoimet portit-puutarhatapahtuma Kristiinankaupungin keskustassa. Silloin talonomistajat avaavat porttinsa ja veräjänsä pihoilleen ja antavat vierailijoiden tutustua puutarhoihinsa. Muutamat talonomistajat kutsuvat vieraat tutustumaan jopa peremmälle taloon sisälle.

Kaikilla on silloin tilaisuus kulkea porteista sisään ja tutustua erilasiin puutarhoihin. Kaupungista löytyy kivipäällystettyjä pihoja, vapaasti villiintyneitä puutarhoja, uudenaikaisia- ja japanilaistyylisiä puutarhoja sekä esimerkiksi puutarhoja joiden ulkolaiset kasvit ovat tulleet siemeninä tänne aikoinaan purjealusten paarlastien mukana vaikkapa välimereltä saakka.

Tästä tapahtumasta on tullut suosittu. Viime vuosina noin 30-35 talonomistajaa per kesä on osallistunut tapahtumaan eli paljon riittää katsomista näinä kahtena päivänä jolloin Avoimet portit tapahtuma järjestetään.

Tapahtumavieraille järjetetään paljon erilaista ohjelmaa niin aikuisille kuin lapsille. Pihoista löytyy mm. musiikkia ja teatteria, näyttelyitä, pihakirppiksiä, työnäytöksiä ja kahviloita. Lisäksi järjestetään esim. luentoja puutarhanhoidosta ja kaikkeen siihen liittyvään vaihdellen vuosittain.

Tänä vuonna 2012 tapahtuma järjestetään  lauantaina ja sunnuntaina 16-17. kesäkuuta jolloin kesä on vihreimmillään ja ensimmäiset kukat ovat parhaimmillaan.

Liput tulee maksamaan 6 € per henkilö, tai 10 euron perhelippu. Lapset alle 12 vuotta pääsevät ilmaiseksi. Lisää tietoa ohjelmasta löydät tapahtumakalenterista.

Tervetuloa sisään!
Avoimet portit Kristiinankaupungissa - portti
   

1 comment:

  1. Voi kuinka mahtavaa ja vaikka en pääsisikään tulemaan on hienoa että näitä tapahtumia on alettu järjestää myös Suomessa. Upeita ihmisiä jotka ovat valmiita jakamaan puutarhailonsa myös muiden kanssa:)

    ReplyDelete

Related Posts