Saturday, November 07, 2015

Pukeutuminen joulujuhliin!


Miten pukeudut tänä vuonna joulujuhliin? Onko sinulla määrätty asukokonaisuus, jonka aina otat esiin jouluksi?  Kotikutoinen Petteriaiheinen villapusero? Etsitkö jotain uutta?

Mitä teet, jos juhlissa on pukeutumiskoodi: ”smart casual”, ”pikkutakki” tai ” musta puku”?

Vaatekauppojemme henkilökunnalta saat ammattitaitoista opastusta! Kerro heille minkälaisesta kutsusta on kysymys (jos olet epävarma, ota kutsukortti mukaan), niin he auttavat sinua löytämään sopivan asun.  
 

Pukeutumiskoodi "Smart casual" on tullut yhä tavallisemmaksi ja merkitsee käytännössä rentoa, mutta kuitenkin harkittua asua. Ei farkkuja, college-puseroa tai flipfloppeja, vaan vähän amerikkalaista ”country club” –tyyliä muistuttaen.  Miehelle tämä tarkoittaa esim. pikkutakkia ja irtohousuja, siistiä T-paitaa ja loafereita (matalat kävelykengät). Naiselle se voi tarkoittaa hametta ja puseroa tai siistejä housuja paitapuseron kanssa, siistit kengät ja hillitysti koruja. 

”Pikkutakki” ei tarkoita farkkuja ja pikkutakkia, vaan miehille tämä tarkoittaa todellakin kokopukua. Puku voi olla tumma tai vaalea, riippuen vuodenajasta ja juhlasta, paita on mieluiten vaalea.  Viime aikoina rusetin käyttö on yleistynyt, ja se sopiikin erinomaisesti tähän pukeutumiskoodiin.  Naisille sopii polvipituinen mekko tai hame, hieman tavallista toimistopukeutumista hienostuneempi jakkupuku tai housupuku.  

Jos kutsussa sen sijaan on koodina ”tumma puku”, otetaan esiin juhlavaatteet!  Miehille tämä on aika yksinkertaista, ts. tumma puku ja valkoinen paita, solmio tai rusetti, mutta naisten pitää miettiä vähän tarkemmin. Nainen valitsee nyt mieluiten mekon, jonka pituus on alle polven, mutta ei ”lattiaan asti”, mielellään vähän hihoja eikä liian avonainen. Paljetit eivät kuulu tähän asuun.  

Nykyään pukeutumisessa on yleensä mahdollista tuoda omaa persoonallisuuttaan esiin, mutta jos on epävarma, eikä halua erottua, on parasta noudattaa virallisia pukeutumiskoodeja.

Tässä tarjoamme joitakin joulujuhliin sopivia asuvaihtoehtoja:
 "Tumma puku" joulunpunaisilla asusteilla ja valkoisella paidalla on juhlava vaihtoehto, Pukimo Vilke. Kengät ovat tietenkin mustat ja niissä saa mielellään olla vähän kiiltoa, Kenkä Pihlaja.
 
"Smart Casual"-tilaisuuteen sopii samettibleiseri, ruutupaita ja uskaliaat laittavat myös värikkäitä asusteita. Kenkä Pihlajalta löytyy jokaiseen menoon sopivia kenkiä.

Mekko ja iltalaukku Naisdress, kengät Pihlaja ja korut Wilhelmina.
 
Marraskuun pimeydessä tarvitsemme väriä ja paljetteja! Vaatteet ja asusteet Tavaratalo A. Talas.
 

Juhlakauden kengissä saa myös olla kimalletta! Kenkä Pihlaja.
Kaunis, punainen tunika/mekko sopii leggareiden kanssa täydellisesti jouluun, Naisdress. Kengät täydentävät asun, Kenkä Pihlaja. Mustat puuhelmikorut: Wilhelmina. Huivi ja kukkakaulakoru kuuluvat Naisdressin valikoimaan.
Kultaiset asusteet ja vaatteet kuuluvat ehdottomasti juhlakauteen. Kuvan vaatteet, laukku ja huivi: Naisdress, kengät: Pihlaja ja kultainen kaulaketju: Wilhelmina.
Musta-valkoiset asut sopivat aina yhtä hyvin sekä kesän että talven juhliin. Kuvan vaatteet ja asusteet Tavaratalo A. Talas.
 

BONUSVIHJE: Jos sinulla on jo vaatteet valmiina, mutta haluat uudistaa niitä uusilla asusteilla, ota yksinkertaisesti vaatteet mukaan tai kuva niistä ja näytä se kaupassa – henkilökunta auttaa sinua mielellään.
Ensi lauantaina sisustamme ja somistamme!
 
Nina
 

 

No comments:

Post a Comment

Related Posts