Tuesday, March 13, 2012

Pääsiäistapahtuma Kristiinankaupungissa 7.4.2012

Kohta on taas aika jolloin pienet pääsiäisnoidat ja trullit valloittavat Kristiinankaupungin. Pääsiäislauantaina 7. huhtikuuta tekevät pääsiäisnoidat perinteisen välilaskun Kristiinankaupunkiin ennen kuin ne jatkavat lentoaan kohti Kyöpelivuorta. Tällöin eivät vain pääsiäisnoidat ole liikkeellä vaan myös pikku tiput, pääsiäispuput ja trullit.

Kun Raatihuoneen kello lyö kaksitoista julistetaan pääsiäiskokoontuminen avatuksi. Noidat venyttelevät ja voimistelevat raatihuoneen puistossa jaksaakseen taas pitkän matkan Kyöpelivuorelle. Matkaevääksi tarjotaan kaikille noidille ja peikoille pääsiäismunat. Tarjolla on myöskin ohjelmaa erilaisine esityksineen. Lopuksi kaikki noidat muodostavat pitkän paraatijonon ennen kuin he asettuvat kiitoradalleen Raatihuoneenpuistossa. Arvokas vanhanoita ohjaa tietenkin nuorempiaan tilaisuudessa. 

Toivomme että pääsiäisnoitien määrä yltää uuteen ennätykseen. Viime vuonna osallistui 352 noitaa, mikä luultavasti tarkoittaa että Kristiinankaupungin pääsiäistapahtuma on maailman suurin pääsiäisnoita-tapaaminen!

Tervetuloa!
   

No comments:

Post a Comment

Related Posts