Friday, March 23, 2012

Aktiivista opastustoimintaa Kristiinankaupungissa

Opastilauksia kevääksi ja kesäksi on tullut jo enemmän kuin koskaan aikaisemmin. Ensimmäiset tiedustelut tulivat jo joulukuussa. Tällä hetkellä on valmiiksi sovittuja opastuksia ohjelmineen jo 16 kpl, lisäksi viisi opastusta odottelee varmistusta. Viime vuonna (2011) opastuksia tehtiin 54 kpl Kristiinankaupungin matkailuneuvonnan kautta. Opastuksia tehdään myös muiden matkailuyritysten kautta.

Yleisimpiä ryhmäkokoja ovat yksi linja-autollinen eli noin 40-70 henkilöä. Tampereelta on kesäkuussa tulossa jopa kaksi linja-autollista samaa ryhmää. Joskus voi tulla vain 2-5 henkilön ryhmä esimerkiksi kävelykierrokselle.

Opastuksia ja ohjelmasuunnittelua tilaavat lähinnä erilaiset yhdistykset. Yritykset voivat pitää henkilökunnalleen nk. tykypäiviä tai ohjelmaa yritysvierailleen. Esimerkiksi koululaisryhmät ja seurakunnat noin 200 km säteellä tekevät kevät- ja syysretkiään.

Kristiinankaupungin oppaiden opastuskielet ovat: suomi, ruotsi, englanti, espanja, ranska, viro ja saksa. Kesällä 2011 koulutettiin viisi saksan kieltä puhuvaa opasta opastamaan mm. saksalaisen loistoristeilijä Hanseaticin matkustajia jotka kävivät erilaisilla kiertoajeluilla kaupungissa ja lähikunnissa.

Suomen opasliitto määrittää opastushinnat. Tänä vuonna maksaa 0,5-1,5 tunnin opastus 50 € ja nousee siitä tuntimäärästä riippuen. Kielilisä on 15 %.

Opastuksia voi tilata Kristiinankaupungin matkailutoimistosta, puh. 06 - 2212 311 tai turism.matkailu(a)krs.fi.

Asiakas esittää toiveensa ohjelmasta ja sen mukaan sitten matkailuneuvoja ehdottaa erilaisia yöpymis- ja ruokailukohteita, museoita, nähtävyyksiä, kiertoajeluita, luontopolkuja, tapahtumia jne. hintatietoineen. Sitten opastilaus lähtee kaikille Kristiinankaupungin oppaille jotka ilmoittavat sopiiko ko. aika ja päivä.

Hyvin järjestetty matkaohjelma Kristiinankaupunkiin voi saada kiitoksia vielä pitkienkin aikojen jälkeen.

Helena Kari
Kristiinankaupungin opaskerhon puheenjohtaja
        

No comments:

Post a Comment

Related Posts