Monday, October 31, 2011

Halloween à la Kristiinankaupunki

Kuva: Leasqueaky
(Creative Commons-lisenssi Flickr.com-issa)
Lauantaina Kristiinankaupungissa vietettiin sekä NaisDay:ta että Irlantilaista iltaa. Toinen lokakuutapahtuma, joka sai alkunsa pohjoisilta Brittien saareilta on Halloween, jota vietetään aina 31. lokakuuta. Toisin sanoen, älä sekoitta Halloweenia ja Pyhäinpäivää (eli se lauantai, joka osuu lokakuun 31. ja marraskuun 6. päivien välille). Vanhan kelttiperinteen mukaan Halloweenia vietettiin kun satokausi päättyi ja talvikausi alkoi. Perinne levisi emigranttien mukana Yhdysvaltoihin, jossa se ​​vähitellen kehittyi ja kaupallistettiin ja perinne on sieltä levinnyt ympäri maailmaa.

Usein oranssi kurpitsa symboloi Halloweeniä. Perinteen mukaan kurpitsa kaavitaan tyhjäksi ja kuoresta leikataan pois kasvojen muotoiset palat. Kurpitsan sisällöstä voidaan tehdä esim. piirakkaa tai keittoa, ja kurpitsan kuoreesta tehdään kynttilänlyhty.

Kristiinankaupungissa meillähän on ikioma oranssi symboli. Viittaan tietenkin Cittaslow-symboliin, etanaan, joka kantaa oma kaupunkia selässään. Haastan teidät kaikki tekemään "Cittasloween-lyhdyn", joka valaisisi syksyn pimeydessä!
   

No comments:

Post a Comment

Related Posts