Friday, December 11, 2015

Joulun herkut


Kuinka moni on käynyt seuraavan keskustelun: ”Ensi vuonna ei laiteta niin paljon eri ruokia joulupöytään”? Ja kun seuraava joulu saapuu, pöytä notkuu aivan samoin kuin edellisenäkin vuonna!

Kun lapsuuden joululahjaodotus on tasaantunut, se vaihtuu jouluruoan odotukseen.
Suunnittelemme ja pohdimme, otamme esiin suvun ruokaohjeet, tarkistamme mummolta, miten olikaan muskotin laita lanttulaatikossa ja tilaamme joulukinkun. (Kuva:Jungman)
 
Samalla kun olemme erittäin perinnesidonnaisia jouluruokamme suhteen, saamme myös uusia vaikutteita ruokapöytäämme ja valmistamme perinteisiä ruokia uudessa muodossa.

Kiinnostus paikallisesti tuotettuun ruokaan ja hyvään kuluttajan ja tuottajan väliseen suhteeseen kasvaa entisestään. REKO-rengas antaa meille mahdollisuuden ostaa tiettyjä tuotteita suoraan tuottajalta ja hyvin varustetut elintarvikekaupat kuuntelevat asiakasta ja katsovat, että hyllyistä löytyvät oikeat tuotteet.
 

Itselleni ei tule joulua ilman lipeäkalaa, joka tarjoillaan valkokastikkeen, vihreiden herneiden ja runsaan valkopippurin kera.  
 
 
 
Kommentoi ja kerro ehdoton joulusuosikkisi!  
Tässä pari perinteistä jouluherkkua  

Jääsuklaa:
100g kookosrasvaa
200g taloussuklaata
(itse laitan myös mielellään manteleita sekaan)

Sulata kookosrasva ja suklaa vesihauteessa.
(Sekoita joukkoon mantelit)

Kaada pieniin makeisvuokiin ja laita jääkaappiin kovettumaan.

Polkkanekut

1dl sokeria
1dl fariinisokeria
2dl vaaleaasiirappia
2dl kermaa
1-2dl polkkakarkkia
1. Kaada sokeri, fariinisokeri, siirappi ja kerma kattilaan, kuumenna kunnes seos hyytyy.
2. Sekoita polkkakarkit (+2 rkl voita niin saat
hienon kiillon) joukkoon ja kaada vuokiin.
 
Bon Apetit!
Nina

No comments:

Post a Comment

Related Posts