Monday, June 11, 2012

Ystävyyskunnat tapaavat 13. - 17. kesäkuuta 2012.


Toukokuussa 2011 Kristiinankaupunki sai uuden ystävyyskunnan, Italian Novellon. Kristiinankaupungin ja Novellon välisiä yhteyksiä on kehitetty vuodesta 2002 toteutetun kansainvälisen YEPP-hankkeen puitteissa.
13. - 17. kesäkuuta saapuu 27 henkilöä + 2 lasta Novellosta ystävyyskuntakäynnille Kristiinankaupunkiin. 
Vierailupäivien teemana ovat paikalliset elinkeinot, kulttuuri ja perinteet, kansainvälinen yhteistyö, yhdistysten toiminta ja kokemusten vaihto.

Vierailun aikana järjestetään ohjelmaa eri osissa kuntaa. Torstain teemana on ”Peruna - paikkakunnan kulta” ja päivään sisältyy vierailu perunanjalostusyrityksessä ja kasvihuoneessa ja ilta päätetään Majbon ns-talossa illallisen ja viihteen merkeissä. Illalliseen on tehtävä varaus. Nuorisoseurat järjestävät päivän ohjelman.
Torstaina Novellon vieraat tutustuvat myös ystävyyskouluunsa Lapväärtissä.

Perjantain teemana on ”Meri naapurina”, jolloin tutustutaan Pyhävuoren elämyksiä tarjoavaan maastoon ja ruokaillaan luonnossa. Päivän aikana tutustutaan kalanviljelylaitokseen ja Kiiliin, jossa järjestetään päivän päätteeksi italialais-suomalainen ilta. Illan aikana saadaan nauttia kalaruoista, italialaisista maistiaisista, sekä paikallisten että italialaisten asukkaiden laulusta ja musiikista. Varaus on tehtävä Kiilissä järjestettävään iltaohjelmaan. Varaus etukäteen Kiili 0400 668788 viim. 13.6.


Lauantain itsestään selvänä teemana on "Avoimet Portit” -tapahtuma, joka tarjoaa kiinnostavia elämyksiä kaupungin kujilla ja pihoilla. Ennen illallista kaikilla on luonnollisesti mahdollisuus saunoa ja käydä uimassa meressä.
Nuoret järjestävät vierailun aikana oman elokuvatyöpajan, jonka innoittajana ja ohjaajana toimii Empower Media Networksin (EMN/YEPP) hankkeenvetäjä Andrea Serafini.
Vastavierailun tarkoituksena on luoda uusia yhteyksiä ja saada uusia ryhmiä jatkamaan ystävyyskuntien välisen kokemustenvaihdon kehittämistä.


Yhteyshenkilö: Harriet Lindelöf-Sahl, 040 - 5085240

No comments:

Post a Comment

Related Posts