Wednesday, May 04, 2011

Hälsningar från turistbyrån!

I april har det hänt mycket i Kristinestad! Vi har fått Cittaslow status, den första staden i Finland, den 9.4. På byrån har vi börjat se besökare. En hel del grupper har bett om offert på guidningar och en hel del av dessa har även blivit bekräftade. Vi har arrangerat påskevenemang, i år besöktes evenemanget av 352 troll å häxor!!! Jämför med 217 st år 2010. Det blev ett rekord som meddelats till Suomen Ennätyskirja.

Valborg är bakom oss och vi går hela tiden mot sommaren, fåglarna sjunger på mornarna och det är svårt att komma sig i säng på kvällarna då det är så ljust ute.. härligt med sommar! Sommartidningen är på slutrakan, den kommer att komma ut inom ett par veckor. Förhoppningsvis tycker du om tidningen. Ifall att du inte bor på området som den delas ut på så går det bra att skicka en mail till oss så skickar vi dig en tidning på posten. Tidningen innehåller artiklar om aktuella saker, annonser med information som kan behövas under en vistelse i vår vackra stad och självklart evenemangskalendern. Dessa evenemang är tagna ur stadens evenemangskalender och de evenemang som inte meddelats dit är inte med i tidningens kalender. Dock finns det hela tiden möjlighet att uppdatera kalendern på nätet så vi önskar att alla som arrangerar något i Kristinestad skulle lägga in informationen där så att vi kan berätta till besökarna om vad som är på kommande.

Nu i maj kommer vi på byrån att börja uppdatera våra infomappar som finns runtom i kommunen, om du är en företagare som har en mapp hos dig ber vi dig komma in med den till oss så att vi även kan uppdatera den. Sen då alla uppgifterna är klara delar vi ut dem igen så att alla som besöker oss kan kolla upp saker i den. Denna är även ett ypperligt arbetsredskap för nya arbetstagare i företagen och för dem som vill göra en sightseeing även i sin egen stad. Många gånger hör jag om invånare som aldrig hört talas om något besöksmål. Det är lätt hänt att man som lokal tror sig veta om allt som finns. Vi önskar även lokala välkomna in på vår byrå! Vi har även information om övriga Finland så ifall att du är på väg någonstans så kan du alltid höra dig för på byrån ifall att vi kan hjälpa dig hitta broschyrer om det stället.

Ann-Christin Björses
turistsekreterare
  

No comments:

Post a Comment

Related Posts